0, 06.07.2018 14:35

DOPUSTNIŠKI JULIJSKI DNEVI od SOBOTE 7. julija dalje

Dragi moji bralci, prijatelji in ljubitelji astrologije, julij je prvi poletni mesec, mesec počitnic, dopustov, morja, potovanj, obiska hribov in še vse ostalega in tudi jaz se odpravljam zaplavati v Egejsko morje, ki je meni tako ljubo.

Dopust je zame en tak velik, pomemben del življenja, ko se telo popolnoma sprosti, ko ura ni moj gospodar, ko se lahko lahkotno in brezčasno potikam po grškem otoku in raziskujem lepote ter kulinariko. Da o lepih sončnih dnevih sploh ne govorim in o sinje modrem toplem morju, ki vabi med svoje valove. Ljubim morje, ljubim sonce, ljubim toploto, veter in vonj po sivki, majaronu in timijanu. Pri srcu so mi prijazni in gostoljubni ljudje, ki že stoletja vabijo s svojo tradicijo. Pa še zmerne cene so za moj žep.

Za čas, ko ne bom za računalnikom, sem vam pripravila astrološke smernice in novice, da boste lahko na tekočem, kaj je v nas in okoli nas. Pred nami je zelo dinamičen čas, čas dveh mrkov, vpliv retrogradnih planetov, Jupiter se vrača v svoje direktno gibanje, proti koncu julija pa se ponovno retrogradno obrača še Merkur.

Kot že veste, nam dnevni ritem življenja nakazuje LUNA, ki se giblje 2 in pol dni v enem astrološkem znamenju, temu primerno v nas vzbuja energijo znamenja, se izraža skozi lastnosti znamenja in seveda se tudi povezuje bolj ali manj harmonično z drugimi planeti. Vse to vam vsakodnevno razlagamo različni astrologi, vsak na svoj način  in na vse te »zapletene« vzorce in energetske zapise smo mi bolj ali manj dovzetni. Odvisno od naše rojstne danosti, od našega značaja, karakterja in čustvene dojemljivosti. Torej, tako kot vedno bo imela Luna tudi naslednje dneve svoj astrološki »ples« po znamenjih in »solo točke«  z različnimi planeti.

Kar pa bo pustilo močnejši pečat na nas in naše življenje bolj konkretno, pa bodo naslednji astrološki premiki;

Priča bomo vstopu VENERE v znamenje Device, v torek 10. julija in naslednjih 28 dni, ko bo Venera potovala po Devici, bomo v odnosih mnogo bolj zgovorni, radovedni in natančni pri dogovorih. V ljubezenskih zadevah bo več  odgovornosti, ki se bo izražala v konkretnih dejanjih in ne samo v besedah. Zaradi vpliva zemeljskega elementa, znamo več komplicirati in biti izbirčni v ljubezni, manj sproščeni, ker nam bo v mislih prevladoval svet dolžnosti in devištva.

JUPITER nam bo od srede 11. julija dalje sprostil zavore in blokade na področju, kjer ga imamo v svoji rojstni karti, saj gre spet direktno. Jupiter je planet optimizma, rasti, zaupanja v življenje, v prihodnost, nakazuje rast, uspeh, ekspanzijo in bogastvo, kar seveda vključuje tudi denar. Zopet nam bodo jasne vrednote, filozofsko razmišljanje o smislu življenja, kje je naše mesto v njem in kako naprej. Ker Jupiter potuje po znamenju Škorpijona, znamenju denarja, bodo investicije, vlaganja in nakupi vrednejših ter  luksuznih zadev bolj primerni, kot tudi daljša potovanja.

13. julija bomo imeli MLAJ in delni SONČNI MRK na 20 stopinji znamenja Raka, kar bo močan signal za spremembe. Seveda kakšne spremembe bodo za vsakega posameznika, je odvisno od posamezne rojstne karte, na katerem področju se mrk aktivira. Ker je mrk v Raku, se bomo močno dotaknili odnosov in družine. Zna biti velika zgodba znotraj družine, lahko pride nov družinski član, lahko nakup novega doma, ali investiramo v nepremičnino, ker nam to sedaj dovoljuje direkten Jupiter. V karti  mrka je Pluton v opoziciji, to je velika  napetost in nujnost spremembe in veliki zemeljski trigon Venere, Saturna in Urana, kar je praktična in realna spodbuda, da bodo spremembe koristne za nas, če le bomo dovolj iznjadljivi in odprti za njih.

V nedeljo 22. julija bo SONCE vstopilo v ognjeno znamenje LEVA in nas popolnoma ogrelo s svojo svetlobo, karizmo, ljubeznijo in spolno privlačnostjo. Znamenje Leva je znamenje gledališča, odra in zabave, zato nam ne bo manjkalo pozornosti, ljubezni in privlačnosti. Je tudi znamenje tekmovanja, iskali si bomo pot zmage, ospredja in aplavza. Bodimo svetla zvezda na odru in odprimo svoje srce. Vitalna energija se nam bo zvišala, življenjska sila bo ognjevita, želeli si bomo več spoštovanja in pozornosti. Sedaj bomo že močno zasidrani v poletni čas, temperature bodo višje, če ne visoke, prav tako pa naš temperament in želja po dogajanju. Na dopustu, doma ali kje v prijetni senci bomo blesteli v vsej svoji lepoti in pomembnosti.

Celemu grozdu retrogradnih planetov se bo pridružil še MERKUR, kateri bo svojo »rikverc« zgodbo začel v četrtek 26. julija na 23 stopinji Leva. Tako kot vedno, tudi sedaj veljajo napotki in opozorila za čas njegove retrogradnosti, tja do 20. avgusta.

Merkur je planet misli, razuma, komunikacije, prometa, prodaje, gibanja in seveda mnogo  tega še, znamenje Leva, v katerem sedaj potuje Merkur je znamenje ognja, odločnosti, prodornosti, poguma, akcije, lepote, kreativnosti in ustvarjalnosti.  In takoj nam je jasno, da so naše misli izredno hitre in jasne , da se vse odvija bliskovito, da smo nagli, da ni  potrpežljivosti, manj je občutka za kaj narediti in skreirati.  Manj vidimo druge, ker gledamo samo sebe. Da nam je bistvo pomembno, da moramo pokazati briljanten um  in biti pomembni, celo prvi. Vendar sedaj se Merkur obrača in že vsi vemo, da je obrat Merkurja v retrogradno smer, obrat vase. In tukaj lahko pride do frustracije, želeli bi si hitrega, direktnega delovanja, nas pa vse ustavlja, onemogoča, mede, komplicira in zavira.

In seveda na splošno velja kot vedno pozornost na to, ne podpisuje se pomembnih dokumentov, ne kupuje se večjih in vrednejših zadev, ne začenja se novega poslovanja, ne kupuje se avtomobila, elektronike, programske opreme, računalnika, da se izognemo problemov in reklamaciji. Kajti retrogradno gibanje planeta pomeni vračanje v pretekla stanja.

Odlično pa bo to, da dobimo priložnost za ponovno dokončanje nečesa, dokončajmo vse predhodne zadeve, zaključimo s projekti, ponovno se povežimo z ljudmi iz preteklosti, obnovimo stike, prevetrimo svoje ideje, plane, umirimo vse nesporazume in nesoglasja, popravimo izpite, napišimo diplome, naloge in zaključimo s pisanjem gradiva. 

Ker mrki prihajajo v paru, bo Sončnemu mrku v Raku  sledil LUNIN MRK, to bo ob POLNI Luni, v petek 27. julija na 4 stopinji Vodnarja. To bo mrk, ki bo prinesel napetosti v ozračje, zaradi njega bomo prenagljeni, tekmovalni in prepirljivi. Kvadrat Urana in konjukcija Marsa je zelo neprijetna energija, ki nas potiska v agresijo, jezo, nemoč in tekmovalnost. Ker bo Merkur retrograden, znamo razčiščevati problematiko še bolj globoko in napeto za nazaj.

Vendar z energijo Vodnarja, nekje pač bomo morali izstopati, področje kje se moramo uveljaviti pa bo pokazala vsaka posamezna astrološka karta, torej hiše, katere so aktivirane z mrkom. Kaj bo pa dobro, veliko sreče bomo imeli z opazovanjem relativno dolgo trajajočim Luninim mrkom, tudi v naših koncih. Pritisk polne Lune in mrka bomo čutili že nekaj dni pred dovršitvijo, kar pazljivo in počasi, saj bo to kar zoprna energija, ki lahko tudi spremeni ozračje v obliki vremenskih nevšečnosti. Še posebno bomo to čutili močni predstavniki fiksnih znamenj, torej Levi, Vodnarji, Biki in Škorpijoni.

V ljubezni pa bo veliko strasti, osvajanja, čutnosti  in seksa, saj bo Venera planet ljubezni in odnosov v krasni povezavi s Plutonom, vse bo močno doživeto in občuteno.

Seveda ljubezen in spolnost, to, kar je za vse ljudi izredno zanimivo in nujno potrebno, ne glede na starost in spol, tako pomembno, da se znova in znova, skozi leta, ki sledijo vse vrti okoli nje.

Čudovito poletje in dopustne dni vam želim, da boste vsaj tako sproščeni in uživali kot si želim in hrepenim  sama. Srečno in zadovoljno!

Z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

Nazadnje urejano na 0, 06.07.2018 14:43