0, 19.04.2019 14:55

PRAZNIČNI DNEVI od SOBOTE 20. do PONEDELJKA 22.aprila

Pred nami so trije praznični dnevi, še posebno ga nestrpno pričakujejo vsi verniki in kristjani, saj je to največji krščanski praznik. Tradicija se razlikuje od države do države, po tradiciji je na veliki petek post, v soboto se žegnajo jedi in v nedeljo se v obilju in s svojo družino to poje. Praznik ima korenine v judovstvu, pa tudi pri starih poganih, ko so praznovali te dni prihod pomladi. Pri nas rečemo temu prazniku VUZEM. Kakor koli že, ali se držite te tradicije, ali ne, večina vsaj jajčka pobarva, ali naredi poslikave, saj se tega zelo veselijo otroci. Pa še zabavno je.

ASTROLOŠKO bomo v SOBOTO z Luno v Škorpijonu zelo dinamični, intenzivni in v pričakovanju prazničnih dni. S pomočjo Neptuna bomo zelo ustvarjalni in  umetniško spodbujeni, zato nam poslikave in ustvarjanje prazničnih jedi, ne bo v breme. V soboto vstopi Sonce v Bika in malce bomo potegnili zavoro. Zavedali se bomo, da življenje ni samo hitenje in aktivnost, da se nam ni treba premočno truditi, da bi uspeli, to lahko naredimo malce počasnejše. Bik je zemeljsko znamenje, zato počasno, stabilno in nikamor se mu ne mudi, ljubi ugodje, zabavo in umetnost. Še kako se zaveda lepih strani življenja in uživanja, ter lepote. Ljubezen do denarja in materialnih dobrin pride do nas tudi takrat, ko si ne »lomimo« noge in ne skačemo na »vrat in nos« po rezultatih naše goreče vneme. Venera bo vstopila v ognjenega Ovna in prilila olje na ogenj. Ljubezensko življenje bo sedaj bolj dinamično, v ljubezni bo vse vroče, hitro in z vsem žarom, vendar se ta plamen močnih emocij tudi hitro ugasne. Planili bomo po ljubezni, vendar se bomo tudi hitro naveličali.

V NEDELJO bo Luna prestopila v veselega STRELCA, seveda šele v popoldanskem času in naredila aspekt z Venero. Vse nas bo povezovalo, družbe se bomo veselili, naše razpoloženje bo sproščeno in naklonjeno drugim. Odličen dan tudi za družinska kosila ali izlet kam v neznano. Vse nas bo vleklo tudi k morju, kjer se zlahka sprostimo in uživamo v prijetnih temperaturah in na sončku. Imejte v srcu samo veselje, radost in ljubezen.

Na VELIKONOČNI PONEDELJEK bomo s Strelčevimi energijami zelo drzni in polni optimizma, mudilo se nam bo kam na lepše, v naravo, na izlet ali na morje. Dan bo potekal zelo prijetno in v veselem razpoloženju, samo zvečer nas ujame Marsov nemiren vpliv. Malce nemira v nas, netaktnosti ali predrznosti, no upam, da ne preveč. Se bo treba umiriti, saj nas v torek čaka služba in delovne obveznosti.

Čudovite praznike vam želim astrologinja Irena Dolar