0, 23.10.2018 12:31

POLNA LUNA na 1 stopinji znamenja BIKA, dne 24. oktobra 2018

Smo že pošteno v vplivu močne polne Lune, katera bo na 1 stopinji znamenja Bika, dovršila se bo v sredo 24. oktobra ob 18:45 uri. Njena intenzivnost na nas je seveda odvisna kakšne povezave ima z Uranom in Venero v naši rojstni karti ter z vozli.

Imamo fiksen križ polne Lune z Uranom v Biku in seveda s Soncem in Venero v Škorpijonu nasproti ter v dinamičnem kvadratu z vozli( Lev, Vodnar). Torej je že v nas nekaj, kar poziva k dejanjem, nekaj kar nas mora osvoboditi, hkrati, pa moramo ohranjati neko ravnotežje, neko stalnico, da ne izgubimo občutka varnosti. Najbolj bodo na udari ljudje s poudarjenim  znamenjem Bika, Leva, Škorpijona in Vodnarja, posebno tisti, ki ste rojeni, ali imate osebne planete  na prvih stopinjah teh znamenj.

Izzivi so zato, da smo v naslednjem delovanju bolj premišljeni, da poiščemo v sebi svojo notranjo moč, da razširimo svoj pogled in razum in da se približamo svojim potrebam. Soočimo se z življenjskimi »sporočili«, katere dobivamo skozi dinamično povezavo te polne Lune in skrbno poglejmo kaj je pred nami, katere skrivnosti se nam odpirajo, kje zaradi pomanjkanja poguma zaostajamo in širimo svojo zavest modrosti življenja.

Ta fiksen modus vpletenih planetov in Luninih sečišč nam da vedeti, da znamo ostajati v težkih trenutkih, da znamo marsikaj prenesti, da moramo ohraniti varnost, stabilnost in trdnost, da ohranjamo red in rutino,  dinamični aspekti, pa vseeno od nas pričakujejo, da se premaknemo naprej, da vnašamo spremembe tam, kjer je potrebno narediti dokončne premike. Da naredimo spremembo znotraj sebe in pogumno pogledamo zatečenim situacijam v »obraz«.

Potovanje Venere retrogradno v znamenju Škorpijona, nasproti Uranu, katera vlada tej polni Luni v Biku, se nam lahko zdi, da se nanaša na izkušnje katere imamo v ljubezenskem in partnerskem odnosu, v odnosu do sestre ali  prijateljice, in da ugotovimo, kaj nas pri tem moti. Kaj nas preprečuje, da se v odnosu do njih v resnici počutimo dobro, kaj je tisto, kar nas resnično moti? Zakaj se ne počutimo dobro, kaj bi želeli razčistiti, doreči, spremeniti? Morda nam pomaga razumeti, zakaj smo pritegnili v svoje življenje ravno takega partnerja, -ico, tako prijateljico, take izkušnje, kaj moramo razumeti?

Lepa povezava Saturna s polno Luno pomaga, da lahko držimo svoje noge trdno na tleh in ohranjamo postavljeno strukturo ter se osvobodimo sebe in svojih strahov. Osvoboditev pomeni, osvoboditi se bolečine, ki je vzrok za naše počutje, naš obstoj, naše situacije.

Dobrodošla polna Luna v Biku, dobrodošle spremembe, dobrodošlo spoznanje, dobrodošla modrost,

z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

Nazadnje urejano na 0, 23.10.2018 12:37

Zadnje novice