0, 28.12.2017 19:44

LETO 2018

Leto 2018 bomo začeli z energijami polne Lune v znamenju Raka, to bo čustveno dramatičen čas, ko se bo tudi narava lahko drastično spremenila in z njo naše počutje. Luna v vodnem znamenju lahko prinese padavine, celo močno  sneženje, v nas pa paleto enih emocij in nihanja razpoloženja.

 

31. januarja bomo imeli Lunin mrk v znamenju Leva, na 11 stopinji, sledil mu bo delni Sončni mrk na 27 stopinji Vodnarja, to bo 15. februarja in sezona mrkov za leto 2018 se bo odprla. Mrki so vedno povezani s spremembami, predvsem se aktivira astrološka hiša v katero pade mrk in temu dajemo poseben pomen. Sončen mrk lahko razlagamo kot čas spodbude, novih začetkov in čas akcije, spremembe. Lunin mrk je pa čas žetve, ko se zadeve ali projekte zaključuje in razrešuje. Vedno se razlagajo mrki v parih, pri slednjima gre za energijo ega, pozornosti, ocenjevanja svojih vrednot, potrebo dobiti nagrado, zasijati svetleje in se soočati s starimi pogledi na vrednote ter  sprejemati zavrnitve. To bo za mnoge čas, da se naučimo, koliko smo vredni, kaj si želimo in kako biti ljubljen.

Po drugi strani nas energije znamenja Vodnarja potiskajo k vprašanjem, kje smo mi danes in kje bomo jutri? Pri Sončnem mrku v Vodnarju se vedno zgodi nek velik preskok, morda bomo morali izbirati med prevladajočimi socialnimi pritiski družbe in med potrebo po osebni svobodi, po neodvisnosti. Največja »nočna mora« za znamenje Vodnarja je, da se mora ukvarjati s čredno miselnostjo, to so zanj spolzka tla. Kajti Vodnar vedno ostaja pod vodstvom idealizma, vse za eno, eno za vse.

Z delnim Sončnim mrkom 13. julija na 20 stopinj Raka se bo začela poletna sezona mrkov, naslednji bo Lunin mrk 27. julija na 4 stopinji Vodnarja in zaključili bomo sezono mrkov s delnim Sončnim mrkom 11. avgusta na 18 stopinji Leva. Vse skupaj bo sovpadalo z državnimi volitvami in z izvoljeno novo vlado. V nas pa upanje na boljše čase, na finančno boljše pogoje.

Pomemben vpliv v letu 2018 bo tudi prehod Saturna po znamenju Kozoroga, to je planet odgovornosti, življenjskih lekcij, glede na njegov vpliv iščemo realne poti, več bo resnosti in popravljanja napak iz preteklosti. S svojim trudom bomo veliko dosegli in uspeli, samo če bomo vložili v naše delovanje veliko enega reda, discipline in odgovornosti. Kar se mora, se bo naredilo, tudi če nam njegove lekcije ne bodo prav všeč. To bo proces dozorevanja družbe in posameznika. Poslovne ambicije se bodo močno čutile, prav pri vsakem posamezniku, kateri se le zaveda razvoja in osebne rasti.

Prav poseben bo tudi vstop planeta Urana v znamenje Bika, Uran je planet revolucije, napredka, izumov, svobode, nenadnih sprememb in izvirnosti, prav tako je planet astrologije. V maju 2018 bo vstopil v zemeljsko znamenje, v Bika, bil do novembra v njem in potem do konca leta še malce pokukal nazaj v ognjenega Ovna. Uran v Biku je izredno trmast, manjka mu prilagodljivosti, vendar se tukaj kaže izvirnost na praktičen način, v stabilnem tonu. Povzročal bo nenadne spremembe na finančnem in materialnem področju, prinesel novo tehnologijo, pa ne samo na načrtih, konkretno v praksi, premaknil in pomešal družbeno politična dogajanja. V tem času ne bo ostajalo samo pri idejah, temveč se bodo brezkompromisno izvajale. Lahko spremembe bančnega sistema, reorganizacije financ občin, lahko pokaže s prstom na finančne škandale, časopisi bodo polni udarnih in drznih novic ter priča bomo neobičajnim dejanjem. Lahko se bodo uvajale ekonomske reforme, umetniški projekti bodo v porastu, prav tako se bo odpirala kreativnost v ljudeh.

Na osebnem področju je potrebno pogledati v astrološko karto, kje vstopa Uran v znamenje Bika, to področje bo polno neobičajnih sprememb in dogodkov.

Jupiter bo do začetka novembra v znamenju Škorpijona, to je znamenje materialnega in bogastva, zato bo leto mnogim bolj finančno naklonjeno, verjeli bomo v svoje cilje in dosegali napredek. Z vstopom Jupitra v njegovo znamenje, v Strelca se lahko nadejamo akademskih uspehov, povezujemo se  z tujino, več bo potovanj, učenja in obiskovanja delavnic, tečajev. Močneje se bomo zavedali, koliko je pomembno znati čim več tujih jezikov, kajti znanje je moč.

Ker je leto 2018 tudi VENERINO leto, bo to leto odnosov in finančnih zadev. Prav posebno bomo usmerjeni v odnose v času od 11. februarja do 7. marca, ko nam bodo odnosi odlično uspevali, ker bo Venera v senzibilnih in nežnih Ribicah, prav tako pa tudi od 7. avgusta do 9. septembra, ko bo v znamenju Tehtnice. Več bo razumevanja, topline in usklajenosti. Odlično nam bo šlo zasebno in finančno pa z Venero v Biku, ko si lahko privoščimo več »zapravljanja«, večjih nakupov in stabilnih ljubezni, to bo v času od 31. marca do 24. aprila.

Naj vam leto 2018 prinese nova spoznanja, novo upanje in veliko razvoja. Astrologija vam lahko osvetli in razloži kvaliteto časa, vse pa je odvisno od vas, kaj sprejemate, kaj premaknete, kaj ozavestite in kaj delate na sebi, da bi spremenili tok vzorcev in navad. Z njeno pomočjo, pa  je vaš osebni razvoj in življenje samo bolj predvidljivo.

Za vas napisala astrologinja Irena Dolar

Nazadnje urejano na 0, 28.12.2017 20:07

Zadnje novice