0, 18.12.2017 12:17

ZIMSKI SOLSTICIJ

 

V četrtek, 21. decembra nastopi zimski solsticij, imeli bomo najkrajši dan in najdaljšo noč in z vstopom Sonca ob 17:28 uri v znamenje Kozoroga se tudi prične uradno zima.

Skladno  s hladom, mrazom in temo, ki prežema ta letni čas, je Kozorogova energija resna, zadržana, resnobna, odgovorna, vzdržljiva, ambiciozna, delovna in ciljno organizirana. Dnevi bodo od sedaj naprej daljši in slavili bomo moč svetlobe nad temo ter  disciplinirano čakali na rast življenja in narave. Ni ga znamenja, kot je Kozorog, ki bi znal tako potrpežljivo čakati. Sonce ima tudi v naravi sedaj najmanj moči, vsi potrebujemo počitek, tako narava kot naša telesa. Počasi se približuje Božič, njegove korenine izvirajo iz predkrščanskih časov, ko so mnoga ljudstva častila nastop zimskega solsticija, ko se dan začne ponovno daljšati in tako simbolizira zmago dobrega nad zlim, ko zima resnično zaživi v svojem zimskem sijaju in Sonce zmaga nad temo. Soncu v Kozorogu se bo pridružil še Saturn, ki bo še dodatno nakazoval to resnost, disciplino, močan nadzor in hladno energijo naslednjih dni. Ozračje se bo ohladilo, možnost snega in zelo nizkih temperatur. Teta zima bo kazala svoje »zobe«, odlično za vse nas, ki radi smučamo.

Z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

To so splošne energije dnevnega dogajanja, seveda ima vsak svojo rojstno karto in svoje aktivacije planetov, za osebna svetovanja sem vam na voljo na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 

Zadnje novice