1, 15.10.2020 19:34

MLAJ na 23*53, znamenja TEHTNICE, v petek 16. oktobra 2020

V petek zvečer  ob 21:31  uri se bo dogodil MLAJ, prazna Luna ali srečanje  Lune s Soncem v znamenju tehtnice na skoraj 24*.  Znamenje tehtnice predstavlja pravičnost in ravnovesje ter simbolizira odnose in povezovanje z ljudmi. Zadnje dni lahko vidimo Luno zelo svetlo in bleščečo, ker je najbližje Zemlji v perigeju in zato lahko rečemo današnjemu mlaju, tudi super mlaj.

Gre za vzpostavitev ravnovesja ali temelja v odnosih, lahko, da so temelji  majavi  ali dinamični, zato obnovimo ravnovesje v odnosih s tem, da postajamo bolj pozorni in se osredotočimo na dajanje in ne samo na sprejemanje. Tehtnica je  simbol dajanja in sprejemanja, enakosti in ravnotežja. Ko sta dve osebi (v ljubezni, prijateljstvu ali v poslovnem odnosu) v sinhronizaciji s tokom dajanja in sprejemanja, odnos uspeva in cveti.

Ko se naseli v odnos neenakost, razočaranje, nepozornost,  mora nekdo  izmed nas nekaj storiti glede tega. Največ bomo naredili s pozornostjo in videnjem potreb partnerja. Potrudimo se za ravnotežje, ne čakajmo, da se bo zgodilo nekaj kar samo od sebe.  

To se sedaj še zelo občuti in čuti, saj je mlaj zelo dinamično vezan, z Jupitrom, Saturnom in Plutonom v kozorogu, kar močno pokaže na razočaranja skozi odnose, občutek imate lahko, da vas je nekdo pustil na cedilu. Saturn nakazuje, da vse še nismo predelali, razumeli, da pozitivni vidik karme še ni ustvarjen, da so še težke naloge, ki jim nismo kos.

Tudi neko negotovost, strah in nejasno odgovornost, neko težo. Pluton želi spremembe, regeneracijo, želi, da še predno gremo naprej in drugam, nekaj odstranimo, spustimo, pozabimo. Dobro je to, da je mlaj lepo povezan z Luninimi vozli, kar nakazuje, da nam bo uspelo, da se odnose in druge zadeve po zapletih reši in razreši. Retrograden Mars mlaju nasprotuje in slabo izrablja svojo prodorno energijo, prej nas bo zaviral, kot pomagal.

Ne moremo mimo tega, da sta Merkur in Mars retrogradna, da prinašata zmedo in neodločnost, da nas potiskata na že prehojene poti. Tam še nekaj nismo dojeli, sprejeli, spoznali, zato moramo nazaj.

Vladarica mlaja, Venera je v znamenju device, in v sebi bo nosila neko preudarnost, skromnost, previdnost, neko čustveno nesigurnost in željo, da lahko zaupamo skozi odnose, vendar se nam morajo osebe izkazati. Tehtnica si vedno želi uskladiti energijo znotraj sebe, yin in yang energija se mora uravnotežiti.

Tako kot že nekaj dni, se moramo obvezno danes temeljito spočiti in umiriti. Rastoča Luna bo že v naslednjih dnevih poskrbela za več energije v nas, uredila nam bo naslednja dva  tedna delovanja, privabljala in odklanjala življenjske izkušnje okoli nas.

Osredotočimo se na dobre odnose, poglejmo dobro v nas in si zgradimo zdrave temelje. In seveda krepimo zadovoljstvo, na glede na družbeno in svetovno situacijo v kateri smo. Namenoma ne želim pisati o tem, ker bi težko napisala kaj pozitivnega, usmerite se nase in na svoje delovanje, če se le da.

Z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

 

 

 

 

Nazadnje urejano na 1, 15.10.2020 20:04

Zadnje novice