1, 08.09.2020 19:46

OBRAT MARSA V RETROGRADNO SMER

Mars je v znamenju ovna in se bo letos po 2 letnem premoru zopet obrnil v retrogradno gibanje. Nazadnje se je to zgodilo v znamenju ovna v letu 1988 in naslednjič bo zopet leta 2067. Če ste že v srednjih letih, lahko pobrskate po spominu, kaj in kje je bilo zelo naporno in zahtevno v tem letu za vas.

V astrologiji Mars velja za dinamičen planet, planet borbe, je predstavnik in vladar znamenja ovna ter škorpijona. Je pionir, ki rad raziskuje, uživa v akciji, pri športu, rad ima borbo, celo vojno, vojake, podjetnike in ima močan osebnostni, aktivni princip. Je planet fizične energije, aktivnosti, podjetništva, delavnosti, poguma, tekmovalnosti, spolnosti…

Sedaj se obrača na 28* ovna, jutri bo stacionaren, v četrtek 10. septembra se obrača in bo tja vse do 15. novembra potoval retrogradno.

Ugotovili bomo, da imamo mnogo manj energije kot običajno, težje ukrepamo takoj,  težko napredujemo s projekti, ne bo nekega navdiha, ne borbenosti, niti želje po novih začetkih. Ovni, škorpijoni, tehtnice, biki, kozorogi in raki ( tudi ostali, ki imate svoje osebne planete v teh znamenjih), boste še najbolj občutili to zaviralno energijo. Mars je motor v človeku, tisti, zaradi katerega "zaštartamo" vsak dan in nas požene v akcijo, sedaj ne bo imel te prodorne moči. Manj bo izžarevanja pozitivne naravnanosti in dobre vibracije za kaj premakniti, narediti, za zagrabiti priložnosti. Manj bo borbenosti in tekmovalnega duha, tudi v spolnosti bo manj interesa in manj spolne želje, lahko tudi celo spolna zavrtost.

Na osebnem področju je Mars vladar neke astrološke hiše, tiste, ki se začne v znamenju ovna in  škorpijona in seveda ne bo dobro, če v tem času retrogradnosti, še posebno pa na obratih začnemo na tem področju kaj novega. Torej če je Mars vladar 10 hiše kariere, ne bomo začenjali v tem času retrogradnosti novega posla, se ne bomo zaposlili, ne bomo ustvarjali nove projekte. Če je Mars vladar 2 ali 8 hiše, ne bomo vlagali denarja, posojali, ne bomo jemali kreditov, ne bomo zaprosili za povišico recimo ipd…, če je vladar 7 hiše, ne bomo začenjali novih odnosov, bomo pa morebitne konflikte uredili in ugotovili razhajanja.

Vsi tisti, ki že poznate osnove astrologije, si lahko sami pogledate potovanje Marsa in njegov vpliv na vas, ostali pa vprašate svojo osebno astrologinjo, -ga, naj za vas pogleda.

Na družbenem področju smo sredi svetovne pandemije, ki povzroča družbene, politične  in vedenjske spremembe, ki jih še nismo videli in doživeli. Tudi v bodoče se bo Mars dinamično vezal na družbene planete, na Jupitra, Saturna in Plutona. Posebno lahko izpostavim datume 29. september ( Mars kvadrat Saturn), 9. oktobra ( Mars kvadrat Pluton) in 19. oktobra ( Mars kvadrat Jupiter). In potem, ko bo že v svojem direktnem tranzitu se ponovi 23. in 24. decembra vpliv Mars kvadrat Pluton.  Ti kvadrati so zelo težko obvladljivi in netijo velike napetosti.

Zna biti ta jesen zelo naporna… to bodo zelo nemirni meseci, tako globalno kot osebno, kaj nam pa drugega preostane, kot, da sprejmemo z neko toleranco in umirjenostjo, če se le da predvsem pa z modrostjo. Zavedajmo se, da nič ni za vedno, da rabimo neko strategijo in odločnost, da retrogradnost Marsa sprejmemo, z zavedanjem,  da se bo zgodili to, kar se mora zgoditi.

No decembra pa vstopita Jupiter in Saturn v zračnega vodnarja, to pa bo neka nova zgodba in vizija prihodnosti.

Seveda bom o tem pisala kasneje…

Dobro je vedeti, kaj nas čaka, kajne? Pozdrav Irena

 

Zadnje novice