1, 07.01.2020 11:42

KAJ LAHKO V SLOVENIJI PRIČAKUJEMO V LETU 2020?

Zanimivo bo začeti novo leto z močnimi kozorogovimi energijami, usklajeni so planeti Sonce, Merkur, Jupiter, Saturn in Pluton ter južni vozel v zemeljskem kozorogu, kjer je zelo močno aktiven tudi decembrski Sončni mrk.

Pred nami so zanimivi trenutki in dogodki tako na osebni kot na družbeni ravni, leto 2020 bo za mnoge od nas močno leto sprememb in lahko tudi odrekanj. Glavno vlogo bo odigralo znamenje kozoroga, saj bodo ekspanzivni Jupiter, omejevalni Saturn in transformacijski Pluton večji del leta potovali po njemu. Verjetno vsakega zanima, kaj se bo zgodilo z veliko povezavo Saturna in Plutona, katera bo nastala točno 12. januarja 2020. Ker se tak dogodek zgodi vsakih 32-35 let, čeprav ne v istih znamenjih, ga lahko smatramo kot nekaj posebnega. To bo močna energija, ki nas bo potiskala k močnimi spremembami in lahko tudi nesrečami, težavami. Zelo bomo disciplinirani, osredotočeni na področje 22 stopinje kozoroga, močno bomo čutili moč transformacije in ambicioznih predstav. Prisiljeni bomo nekaj storiti, premakniti, spremeniti.

In ne samo na družbeni ravni, kjer bo prišlo do sprememb v državnih institucijah, zelo bodo pereči problemi korupcije vlad in politikov, močno nas bo skrbelo globalno segrevanje, naše zdravje, spremembe bodo lahko na finančnih področjih in v denarnem sistemu. Zelo nas lahko skrbi izčrpavanje naših naravnih virov, voda in morja bodo v ospredju, izogniti se bomo morali izdelovanju plastike, da se izognemo katastrofi, spremenili bomo odnos do narave in našega planeta Zemlja.

Leto 2020 bo za narod, za prebivalstvo in za naše splošno stanje nakazano skozi več astroloških dejstev, tudi progresirana Luna v znamenju kozoroga v prvi hiši karte Slovenije,  nakazuje na splošno nezadovoljstvo, tendenco po tradiciji, težko uvajamo spremembe, prebivalstvo bo čutilo pomanjkanje, morda celo naravne nesreče ali bolezni. V tem globalnem svetu materialnih dobrin, nam vsem manjka skromnost in zadovoljstvo z obstoječim, v kolikor ne posedujemo vseh novosti in stvari, kar nam trg ponuja, že čutimo pomanjkanje. V naši psihi je premalo optimizma, zaupanja v državo in v moralo političnih voditeljev. Povečeval se bo trend gradnje objektov, manjša in srednja  podjetja bodo gradila luksuzne objekte in manjše stanovanjske enote. Nakup stanovanja, apartmaja in podobno bo dobra naložba, prav tako nakup in obdelava zemlje, kajti znamenje kozoroga se nagiba k tradiciji.

Bolj bomo osveščeni glede lokalne hrane, če bomo želeli narediti zase v zdravstvenem smislu kaj dobrega, bomo bolj pozorni kaj jemo in kako se gibljemo. Tako kot do sedaj, lahko pričakujemo več uspeha naših športnikov in mladih stand up podjetnikov. Še vedno bo turizem močna gospodarstvena panoga, kjer se bo veliko dogajalo in razvijalo. 

Mrki bodo na osi 1 in 7 hiše, v mundani astrologije je to os meddržavnih in mednarodnih odnosov, lahko se zamajejo stolčki strankam ali celo se spremeni vlada, pogajanja in povezovanja, vpliva na mednarodno trgovino in na spore. Začelo se bo že januarja z delnim Luninim mrkom v raku, saj bo mrk aktiviral Lunine vozle, Merkurja, Urana in Neptuna. Počasi se bo uvajala drugačna komunikacija, tako med ljudmi kot v telekomunikacijskim sistemih, upravljanje s prometom, pošto in z mediji. Spremembe skozi Urana so vedno udarne, uporniške in nenadne. Sem spadajo tudi inovacije, sodobna tehnologija in novi viri, letalstvo in spremembe pri izrabi elektrike. Neptun vedno ponuja človekoljubne pomoči, ukvarjanje s pomorstvom in ribištvom, vendar lahko prinaša tudi laži, škandale, razočaranja, spletke,  izgube, morda celo hude bolezni. . 

Poleti bomo imeli močno serijo mrkov na osi kozorog in rak in se bo v mednarodnih odnosih marsikaj spremenilo. Sprememba znamenja ascendenta in descendenta države Slovenije v vodnarja in leva, od junija dalje,  bo vplivalo močno na pogajanja in povezovanja z drugimi državami, posebno z Italijo in Turčijo. Sprememba bo očitna najprej v odnosu v vladi, v menjavi vlade, v diplomaciji in pri stikih z drugimi državami, ne bomo se rešili vprašanja meje z Hrvaško, se pa bodo te teme odpirale pogosto. 

Junija, novembra in decembra bomo imeli tudi mrke na osi dvojček-strelec, še posebno bo aktivirana junija Luna, kar predstavlja narod, ljudstvo in prebivalce na splošno. V zdravstvu, medicini, v vojski in v javnih službah lahko pričakujemo spremembe, prav tako se lahko širijo kakšni azili, humanitarne organizacije in inštitucije, virusi? Ker Luna predstavlja tudi ženske, je lahko kakšna ženska javna oseba močno izpostavljena.

Kako bo s podjetniškimi priložnostmi? 

Spodbudno za Slovenijo bo prehod Jupitra po prvi hiši karte, kar predstavlja neko ekspanzijo, razvoj in optimizem. Potoval bo po znamenju kozoroga, kar je tesno povezano z materialnim in družbenim življenjem, s strukturami in institucijami. Znamenje Kozoroga ima vpliv na javno upravo, na vse državne službe, na gospodarstvo, gradbeništvo, kovinsko industrijo, na arhitekturo, kamnoseštvo, rudarstvo, na policijo, sodstvo, podjetništvo, menedžment in seveda politiko. Je ambiciozen, in  želi doseči nek uspeh, na praktičen, dobro organiziran in vztrajen način. Pri tem je lahko zelo previden, potrpežljiv in lahko čaka dolgo. Njemu se nikamor  ne mudi, ne glede kako dolgo bo čakal, ali ne glede koliko bo iztržil, njemu se na dolgi rok vedno izplača. Če se le trdo dela, se zagotavlja uspeh. Jupitru v Kozorogu ni najbolj udobno, saj je to znamenje njegovega dna in duh Jupitra kot velikega ekspanzivnega planeta, se tukaj ne izraža zanosno. Lahko zelo potlačen optimizem in slaba rast družbe in ekonomije.

Skupaj s Saturnom in Plutonom bo sklepal svoj skupni cikel delovanja, skupaj bodo » zavihali rokave« in prestrukturirali neizogiben del našega življenja. Jupitrov optimizem in želja po ekspanziji  se bo pomešala z kozorogovo odgovornostjo, tako, da bomo lahko storili večje spremembe s pravo strategijo. Naučili se bomo delati spremembe na odgovoren in potrpežljiv način, nič več na hitro in na veliko. Vse skupaj bo zelo drugače.

Najboljše je vlagati energijo v podjetništvo, v razvoj, v turizem, uvoz in izvoz, v znanje tujih jezikov, v gradbeništvo, rudarstvo, arhitekturo. Ne pričakujmo prehitro rezultatov, vse se splača na dolgi rok.

Katere naložbe so zanimive in najbolj privlačne? 

Sprijazniti se bomo morali, da v izobraževanju, v politiki, v pravosodnem sistemu bo moralo priti do novosti, da bomo morali dati prednost mladim in novim pogledom. Predvsem pa pozornost vitalnim vprašanjem, kaj je s podnebnim spremembami, kaj je s skorumpiranim vladam, sodstvom, kaj se dogaja z močjo cerkve in kaj je s pokvarjenimi in podkupljenimi šefi vlad in institucij, ki so zlorabili svoj položaj, kaj bo z gradbeništvom, z gospodarstvom, podjetništvom?  Zakoni se bodo spreminjali, sistemi bodo bolj pravični, uvajali bomo spremembe za vse. Verjetno se bo tudi zmanjšalo  potrošništvo in naša potreba po zapravljanju, kar smo bili sedaj priča pri Jupitrovem prehodu čez oportunističnega Strelca.

Vsi skupaj se bomo morali začeti obnašati bolj odgovorno in preudarno. Kajti pohlep vseh vrst prinaša krizo. Splačalo se vlagati v vse kar je tradicionalnega in bolj varnega. Na primer v gradbeništvo, nepremičnine, v zlato, v zemljo…

Bo kakšno dogajanje na borzi? 

Glede na to, da bodo tranziti večji del leta v kozorogu, naj bo vse bolj previdno in bolj varno. Bojim se tudi padca delnic na borzi. Izjema je čas od 22.marca do 1. julija, ko bo Saturn pokukal malce v vodnarja. To je revolucionarno znamenje, ki je usmerjeno v intelektualnost in v inovativnost ter razvoj. Lahko borza takrat »podivja« in pridejo čisto novi viri. V tem času lahko predvidevam nepredvidljivo.

Vodnar je znamenje prihodnosti, drugačnega pristopa na vseh področjih, tudi v politiki, psihologiji, ekonomiji, pri odnosih in prinaša novo, revolucionarno gibanje. To se bo mnogo bolj čutilo v letu 2021, ko bosta tako Jupiter in Saturn potovala po humanitarnem znamenju vodnarja.

Naj bo leto 2020 leto sprememb in to na boljše, z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

 

Nazadnje urejano na 1, 22.03.2020 12:24

Zadnje novice