0, 28.11.2019 14:48

JUPITER V KOZOROGU od 2. decembra 2019 do 20. decembra 2020

Jupiter je največji planet v našem sončnem sistemu, vendar je zelo oddaljen od Zemlje in ni tako svetlo viden kot Venera. Posebnost je njegova velika rdeča pega, ki je posledica plinov in vulkanske erupcije.

V astrologiji simbolizira prevlado duha nad materijo, torej duhovne silnice v človeku, s katerim oseba prevladuje silnice narave, materijo, hkrati pa duh v njih išče navdih za svoja iskanja in spoznavanja filozofije življenja. Predstavlja princip rasti, razvoja, ekspanzije, napredovanja, vse do morale, religije in filozofije. Psihološki pomen ima zelo pozitiven, z njegovo močjo zaupamo v življenje, dobimo potreben optimizem, stremimo preseči obstoječe, se želimo razvijati in pogledati bolj dalnoročno v prihodnost. Z njegovo pomočjo rastemo, tako v materialnem kot v duhovnem smislu, se razvijamo in izpopolnjujemo. Skozi njega govori naša etika, morala in pravičnost. V svojem življenju ga najbolj živimo v zreli dobi, nekje od 57 do 70 leta, to je obdobje žetve, ali uživanja rezultatov preteklega dela. Takrat si zaslužimo že počitek, neko umirjenost in modrost preteklih izkušenj. 

Jupiter je vladar znamenja Strelca in tradicionalno Ribe, od osmega novembra 2018 je potoval vse do sedaj po njegovem domu, po Strelcu, kjer je njegova silna moč prišla v prednost. Kjer smo ga imeli v tranzitu je tvegal in spuščal območje udobja. Dajal nam je signale, da se premaknemo naprej, da naj bolj tvegamo in širimo svoja obzorja. Da naj posežemo po ekspanziji, po znanju, po razvoju, da si upamo tvegati in narediti neke presežke. Njegov optimizem je bil zelo velik, prav tako zaupanje v prihodnost, kot v uspeh. Spreminjali smo sebe, spreminjali smo družbo. Kako uspešno, ve vsak posameznik zase.

Vendar bo sedaj v ponedeljek, 2. decembra ob 19:20 uri vstopil v  Kozoroga. Kozorog je zemeljsko znamenje, ki je tesno povezano z materialnim in družbenim življenjem, s strukturami in institucijami. Znamenje Kozoroga ima vpliv na javno upravo, na vse državne službe, na gospodarstvo, gradbeništvo, kovinsko industrijo, na arhitekturo, kamnoseštvo, rudarstvo, na policijo, sodstvo, podjetništvo, menedžment in seveda politiko. Je ambiciozen, in  želi doseči nek uspeh, na praktičen, dobro organiziran in vztrajen način. Pri tem je lahko zelo previden, potrpežljiv in lahko čaka dolgo. Njemu se nikamor  ne mudi, ne glede kako dolgo bo čakal, ali ne glede koliko bo iztržil, njemu se na dolgi rok vedno izplača. Če se le trdo dela, se zagotavlja uspeh. Jupitru v Kozorogu ni najbolj udobno, saj je to znamenje njegovega dna in duh Jupitra kot velikega ekspanzivnega planeta,  se tukaj ne izraža zanosno.

Skupaj s Saturnom in Plutonom bo sklepal svoj skupni cikel delovanja, skupaj bodo » zavihali rokave« in prestrukturirali neizogiben del našega življenja. Jupitrov optimizem in želja po ekspanziji  se bo pomešala z kozorogovo odgovornostjo, tako, da bomo lahko storili večje spremembe s pravo strategijo. Naučili se bomo delati spremembe na odgovoren in potrpežljiv način, nič več na hitro in na veliko.

Sprijazniti se bomo morali, da v izobraževanju, v politiki, v pravosodnem sistemu bo moralo priti do novosti, da bomo morali dati prednost mladim in novim pogledom. Predvsem pa pozornost vitalnim vprašanjem, kaj je s podnebnim spremembami, kaj je s skorumpiranim vladam, sodstvom, kaj se dogaja z močjo cerkve in kaj je s pokvarjenimi in podkupljenimi šefi vlad in institucij, ki so zlorabili svoj položaj, kaj bo z gradbeništvom, z gospodarstvom, podjetništvom?  Zakoni se bodo spreminjali, sistemi bodo bolj pravični, uvajali bomo spremembe za vse. Verjetno se bo tudi zmanjšalo  potrošništvo in naša potreba po zapravljanju, kar smo bili sedaj priča pri Jupitrovem prehodu čez oportunističnega Strelca.

Vsi skupaj se bomo morali začeti obnašati bolj odgovorno in preudarno. Kajti pohlep vseh vrst prinaša krizo, se še spomnite leta 2007 do 2009, ko smo imeli finančno krizo? 

Nič več sprenevedanja, prevzeti bomo morali odgovornost, preprosto zato, ker je to dobro za vse nas,

z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

 

Nazadnje urejano na 0, 28.11.2019 15:03

Zadnje novice