0, 21.12.2015 15:50

ZIMSKI SOLSTICIJ, 22. december 2015


Danes, 22. decembra ob 5:48 uri pri nas vstopi Sonce v znamenje KOZOROGA in naznanja ZIMSKI solsticij. Dan je najkrajši na naši polobli in noč je najdaljša in počasi se bomo začeli veseliti daljšanja svetlobe v dnevu in krajšanja noči. Starodavno je zimski solsticij pomenil UGLAŠENOST z naravnim ritmom življenja in potjo Sonca, zaradi nujnosti preživetja. Ljudje so bili globoko HVALEŽNI vrnitve Sonca in z njim SVETLOBE ter možnosti preživljanja in rasti. V najtemnejšem času v letu so praznovali svoj navdih in možnost OBNOVITVE.


V astrologiji je SONCE simbol našega EGA, naš način ustvarjalnega izražanja. Tako kot Sonce sije na zemlji, simbolizira v naši natalni karti sposobnost izžarevanja naše LUČI v svet, ki nas individualno simbolizira. Je naša volja, kako se odzovemo, naše zavestno zavedanje, naša ODLOČITEV in izbira izraziti notranje namige. Sonce v KOZOROGU je povezano z izražanjem sončne energije skozi samodisciplino, odgovornostjo, potrpežljivostjo, osebne ČASTI, previdnostjo, ambicioznostjo in trdim delom.

Simbolika zimskega solsticija je v prehodu iz TEME v svetlobo. V tem letnem času je naša energija bolj na DNU, Saturn kot vladar znamenja Kozoroga nas energično vspodbuja naj izražamo sebe bolj razsvetljeno, da je čas vrnitve »sončne energije« , da se pomika bolj navzgor proti naši ZAVESTI izraziti del sebe in delati PREMIKE v dejanjih. Zavedati se sebe, dvigovati svojo ZAVEST in spuščati nezavedno, dobiti priložnost, da se zavedamo svoje sence, tiste, ki NEZAVEDNO usmerja naše vedenje. Ti darovi-dejanja, so tisto kar moramo delati-Kozorog pri usmerjanju skozi našo USTVARJALNO izražanje-Sonce. Tisto, kar ne služi več-negativno, je treba izločiti iz naših ŽIVLJENJ-Saturn.

Torej bomo z zimskim solsticijem RASTLI z novim zavedanjem. Osebni razvoj je stalni PROCES, velikokrat naše osupljivo RAZODETJE, ki zahteva stalno moč vpogleda globlje v nas in našo ZAVEST.
Torej, v tem svetem času zimskega solsticija, si vzemimo TRENUTEK zase , da potrdimo vrnitev LUČI zavesti v nas samih, sprostimo napor v nas , ki je potreben, da zavestno ZAŽIVIMO svojo svetlobo, svojo KREACIJO. Prižgimo svečo v ČAST tega starodavnega procesa, ki TEČE skozi našo skupno preteklost. Proslavimo ta čas ZASE z opuščanjem strahu, pridobivajmo možnost za PONOVNO rast in obnovo, za OSVETLITEV svoje zavesti in poti do celovitosti.


Z VAMI in za VAS astrologinja IRENA DOLAR

Nazadnje urejano na 0, 21.12.2015 17:41

Zadnje novice