V četrtek bomo imeli mlaj na 25* device, sredi dneva, pri nas  ob 13 uri. Mlaj je vezan na Saturna, Jupitra in Plutona in ker je to zemeljski trigon se bo dotikalo sprememb in uvajalo nove inciacije v naši družbeni strukturi, pri avtoritetah, v vladi in pri  upoštevanju pravil.

Mars je v znamenju ovna in se bo letos po 2 letnem premoru zopet obrnil v retrogradno gibanje. Nazadnje se je to zgodilo v znamenju ovna v letu 1988 in naslednjič bo zopet leta 2067. Če ste že v srednjih letih, lahko pobrskate po spominu, kaj in kje je bilo zelo naporno in zahtevno v tem letu za vas.

Spet je znamenje rak v ospredju, še preden se bo Sonce premaknilo v sredinsko poletno znamenje,  v leva, se bo Luna združila na 28 * znamenja raka s Soncem v mlaj. Tokrat NE bomo imeli še sončni mrk, kot je bilo to 21. junija.

 

Nedeljski Lunin mrk ob 6:45 uri na 13* znamenja kozoroga bo nastal, ko je Mars že vstopil v ovna in bo svojo retrogradnost v ovnu ustvaril prvič po letu 1988. Toda takrat niso bili 3 retrogradni planeti v kozorogu,  kar seveda govori o nekem posebnem času, ki ga doživljamo sedaj.

Mars je planet moškosti, povezan je z grškim bogom Aresom, ki je imel velike zmage in srečo na bojnih poljih, a v ljubezni pa ne. Mars je bil prvotno bog poljedelstva in kmetijstva, vendar ga vsi poznamo kot boga vojne. Rimski vojaki so njemu v čast žrtvovali živali in plodove, predno so šli v boj.

Imamo mlaj in obročasti Sončni mrk na najdaljši dan v letu. Obročasti mrk se zgodi, ko Luna prekriva Sončevo središče in pušča Sončeve vidne zunanje robove, da tvorijo “ ognjeni obroč”, ali kolobar okoli Lune.

Danes bomo imeli Sončev obrat ali poletni solsticij, to bo tisti trenutek, ko bo Sonce ob poldnevu, pri nas na naši severni polobli v svojem zenitu (nadglavišču), navidezno najjužneje nad nebesnim ekvatorjem. Rečemo mu tudi rakov povratnik. Sonce bo najvišje, vstopilo bo v znamenje raka in začne se poletje, dnevu rečemo tudi kres. Dan bo najdaljši in noč bo najkrajša.

Vedno smo bolj mirni, ko se Merkur že drugič navidezno obrača v retrogradno smer. Morda smo se že  navadili na njegove nepredvidljive vplive.

Prihaja sezona mrkov, pričela se bo danes z Luninim mrkom na 15* znamenja strelca, rečejo ji tudi jagodna Luna, saj bodo nekateri polno Luno  videli v rožnatem tonu. 21.junija bomo imeli mlaj in Sončni mrk na 0* raka in zaključimo to obdobje poletnih mrkov 5. julija še z enim pomembnim Luninim mrkom na 13* kozoroga.

Kako sem vesela, da gremo ven iz te postane in nerazumljene energije, danes bomo imeli mlaj v dvojčkih. Luna se bo objela s Soncem na 2 st znamenja dvojčkov, ob 19:39 uri.

ZačetekNazaj12345678910NaprejKonec
stran 1 od 15

Zadnje novice